İnsanları Kafaya Takmama Sanatı

İnsanları Kafaya Takmama Sanatı

insanlari Kafaya Takmama Sanati

Çok fazla düşünüyorum, her şeyi kafaya takma hastalığı var bende. Ben de insanları kafaya takmama sanatını öğrenmek istiyorum ve bundan sonra düşünmeden yaşamak istiyorum!

Eğer aklınızdaki cümleler bunlarsa size bir iyi bir de kötü haberim var. Önce iyi olanla başlayalım. Çok düşünüyor, sorguluyor ve kafaya takıyorsanız; siz gelişmekte olan bir insansınız.

Çünkü insan, kontrol alanı içindeki olayları düşünmez ve kafa yormadığı, zihinsel olarak zorlanmadığı şeyleri öğrenemez veya o konularda gelişemez. Kafaya çok takıyorum demek, o konu hakkında kafanızda henüz cevaplanmamış sorular var demek olabilir. Bu soruların cevaplarını bulmaya çalışmak da varoluşun en temel ve özel belirtilerindendir.

Kafaya takma hastalığı

Sadece zihninizde bir boşlukta yüzdüğünü fark ettiğiniz şeylerin cevaplarını bulmak için kafaya takıyorsanız, bunun yaratıcı ve verimli bir süreç olduğundan bahsettim. Fakat başta bahsettiğim kötü haber ise şu.

Eğer zaten gerçekte çözülmüş olan şeyleri strese girerek, farklı sorular oluşturarak ve sosyal hayatınızı olumsuz yönde etkileyecek şekilde kafaya takıyorsanız obsesif kompulsif kişilik bozukluğu yolunda ilerliyor da olabilirsiniz.

İnsanları kafaya takmama nasıl olur?

Herkesin doğruları kendisine göredir. Yaşadığı toplum, büyüdüğü aile; ki genelde ailemizin doğrularını benimseriz, hep bir etkendir. Yani sizin doğrularınız, çoğu kişiden farklı olabilir.

Nasıl ki sizin, kendi doğrularınızı başka birine kabul ettirmeye çalışmanız da yanlış olabileceği gibi; başkalarının doğrularını da kabul etmeye çalışmanız veya buna zorundaymışsınız gibi hissetmeniz de yine üzerinizde bir baskı oluşturacaktır.

Çünkü her birey toplum ve çevreden bağımsız olarak kendi varoluşunu tamamlamak üzerine hayattadır. Ve bu süreçte ne kadar çok insanları kafaya takarsak, yürümemiz gereken yol o kadar zorlaşabilir.

Eleştiriye açık olmak

Elbette eleştiriye açık olmak, gelişmemizi olumlu yönde etkileyebilir. Çoğu kişi bizimle ilgili aynı konuda eleştiri yapıyorsa, bunda bir doğruluk payı olma ihtimali yüksektir.

Kafaya çok Takmak

Fakat eleştiriye açık olmak, kimlerin bizi eleştirdiğiyle de ilgilidir. Eleştiren kişiler sadece ailemiz mi, sadece arkadaşlarımız mı, sadece patronlarımız mı, sadece belli bir alandaki, eğitimdeki, kültürdeki insanlar mı?

İnsanları kafaya takmama sanatı, kişisel gelişimimizi yavaşlatacak veya hasara uğratacak izni başkalarına vermemektir. Her şeyi kafaya takmaktan nasıl kurtulurum diye düşündüğünüzde, bu yazıda bahsedilenleri de tekrar düşününüz.

Psikolojibilgisi.com | Psikoloji Kişisel Gelişim ve Farkındalık Konularında Bilgi Alabileceğiniz Psikoloji Sitesi