Psikolojik Olarak Nasıl Güçlü Olunur?

Psikolojik Olarak Nasıl Güçlü Olunur?

Psikolojik olarak nasıl daha güçlü olunur?

Psikolojik olarak nasıl güçlü olunur? Hem başarının hem mutluluğun buna bağlı olduğunun bilincinde olmak gerek. Daha güçlü olmak için ne yapmalıyım diye düşünenler için bu yazıyı hazırladım.

Daha güçlü bir kadın olmak, anne olmak, çalışan olmak aslında hepsinin temelinde farkında olmamız ve hayatımıza sokmamız gereken bazı şeyler var.

Eğer çoğu kişi psikolojik sağlık üzerine odaklansaydı, kişisel gelişim konusunda kendini geliştirseydi toplumlarda bu kadar mutsuz insan olmazdı.

Psikolojik olarak güçlü olmanın yolları

Kendimizi dinlemek, anlamak ve psikolojik olarak güçlü olmanın yolları üzerine çalışmak beraberinde bize hem mutluluk hem de başarı getirir.

  • Günde 15 dakika yalnız kalmak
  • Haftada 1 zoru başarmak
  • Fiziksel sağlığa dikkat etmek
  • İç sesini iyileştirmek
  • Hedefler için zaman ayırmak
  • Hayır diyebilmek
  • Başkalarını suçlamamak
  • Sosyalleşmek
  • Şükretmek
  • Yardım etmek

Daha önce kendine iyi bak ne demek ve dopamin detoksu konularından bahsetmiştim. Bunun temeli günde en az 15 dakika tüm elektronik aletlerden uzak durmak.

Bu şekilde kendimizi dinleyebiliriz. Ve kendimizi dinlediğimizde aslında hiç fark etmediğimiz şeyleri fark edebiliriz.

“Zor” herkes için farklıdır. Kimine göre evden dışarı çıkmak, kimine göre günlük yazmak, kitap okumak. Bu meydan okumayı haftada 1 kez yapmaya çalışın.

Güçlü bir karaktere sahip olmak için

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözü çok doğrudur. Fiziksel sağlığa dikkat ettiğimizde dopamin ve serotonin seviyelerimiz de yükselir ve kendimizi çok daha iyi ve güçlü hissederiz.

Güçlü bir karaktere sahip olmak için iç sesini iyileştirmek şarttır. İç sesiniz size çoğunlukla “rezil oldun, herkes sana bakıyor. Sen bunu beceremezsin, zaten neyi beceriyorsun” diye mi konuşuyor?

Güçlü bir psikoloji için yapılması gerekenlerden bir diğeri ise hedefler için zaman ayırmak. “Bir gün kitap yazacağım. Kendi işimi kuracağım” gibi cümleler kuruyorsanız, bunlar için her gün/hafta ufak da olsa bir adım atın.

Psikolojik olarak nasıl daha güçlü olunur?

Daha önce hayır diyebilmekle ilgili bir yazı yazmış ve bunun öneminden bahsetmiştim. Bununla birlikte başkalarını da suçlamak psikolojik olarak nasıl daha güçlü olunur sorusunun kritik cevaplarından biridir.

Babamın yüzünden böyle oldu, bizim de kaderimiz böyleymiş, ben zaten şanssızım” gibi söylemler sizi ne mutluluğa ne de başarıya götürür. Sorumluluğu üstünüze alıp, durumu lehinize çevirmek için adım atmalısınız.

Hemen hemen her yazımda sosyalleşmenin ne kadar önemli olduğundan bahsediyorum. Çünkü insan sosyal bir varlıktır. Konuştukça zihninde farklı kapılar açılır.

Yazma terapisi hakkında pek çok şey anlatmıştım. Psikoterapi de konuşma üzerinedir. Kendini ifade edebilmek, akıl karışıklığını; yargılanmayacağını bilerek ifade edebilmek insanın hayatını hepten değiştirebilir.

Nasıl güçlü bir insan olunur denildiğinde tüm bu maddelere ek olarak şükretmek ve yardım etmek listenin olmazsa olmazlarındandır. Bu egzersizler gerekirse, her gün yapılmalıdır.

Psikolojibilgisi.com | Psikoloji Kişisel Gelişim ve Farkındalık Konularında Bilgi Alabileceğiniz Psikoloji Sitesi