Bazı yazar ve araştırmalara göre hastalıkların psikolojik sebepleri var. Mesela kronik kabızlık, kronik ishal, egzama veya tiroid ya da ülser migren gibi hastalıkların psikolojik nedenleri neler?
Peki gerçekten de hastalıklar psikolojik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkıyor olabilir mi?
Bu konuyla ilgili olarak yazılmış olan en popüler kitap Louise Hay isimli yazarın ‘Tüm hastalıkların zihinsel nedenleri‘ isimli kitabıdır.
Örneğin kronik kabızlık veya ishal sorununuz varsa, bazı şeyleri söyleyemiyor, içinizde tutuyor ve onlara katlanmak zorunda kalıyor olabilirsiniz. Ya da tiroid hastalığının psikolojik sebebi de yine aynı şekilde konuşamadıklarınız, içinize attıklarınız olabilir.
Hastalıkların psikolojik nedenleri neler?
Kişisel gelişim konusuyla ilgilenen Louise Hay, pozitif düşünce gücü ve olumlamalarla pek çok hastalığın çözümlenebileceğini savunuyor. Bu tür bir fikir NLP‘de de yer almaktadır. Peki bu ne kadar doğrudur?
Hastalıkların psikolojik nedenleri neler? Göz bozulması, katarakt gibi hastalıklar kişinin artık görmek istemediği, katlanamadığı durumlar içinde olduğunu gösterebilir. Duyma kaybı yaşayan kişilerin, duymaktan haz etmedikleri şeyleri duymak zorunda kaldıkları için ortaya çıktığı ne kadar doğrudur?
Hastalıkların psikolojik sebepleri ne kadar etkili?
Stres, insan sağlığını etkileyen çok önemli bir etkendir. Yoğun ve uzun süreli strese maruz kalmak, tüm organlara zarar verir. Hastalıkların psikolojik sebeplerine bakıldığında bunun etkisi kaçınılmazdır.
Fakat elbette gerekli tetkikler yaptırılmalı ve mutlaka bir terapist ile görüşülmelidir. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, içimizde tuttuğumuz, katlandığımız ve değiştiremeyeceğimizi düşündüğümüz her şey bize zaman içinde mutlaka zarar verecektir.
Bir Cevap Yazın