Psikolojik Çarpıntı Nasıl Geçer?

Psikolojik Çarpıntı Nasıl Geçer?

psikolojik çarpıntı neden olur nasıl geçer

Hareket halinde olmayan bir kişinin normal kalp atışı 60-100 bpm arasındadır. Taşirkardi olarak tabir edilen durumda bu rakam 100 pbm’nin üzerinde olur. Bradycardia ise düşük kalp atışı yani taşirkardinin tam tersidir ve rakam 60 bpm’den düşüktür.

Psikolojik çarpıntıda genellikle taşikardi durumundaki rakamlar gözlemlenir. Peki psikolojik çarpıntı neden olur ve psikolojik çarpıntı nasıl geçer? Şimdi bunlara bakalım.

Psikolojik çarpıntı neden olur?

Çoğunlukla anksiyeteye bağlı olarak gelişen psikolojik çarpıntı, panik atak yaşayan kişilerde de oldukça sık görülür. Kişi o anda kendini güvende hissetmez ve sanki tehlikeli bir durum varmışcasına vücudundaki stres oranı artarak kalp çarpıntısına sebep verir.

psikolojik çarpıntı neden olur

Düşüncenin gücü çok büyüktür. Kişi kendi kendine vücudundaki dengeyi bozabilir ve bunu sadece düşünerek yapabilir. Zihnini olumsuz düşünce veya tehlikeli bir durum içindeymiş gibi yönlendirerek, tüm vücuduna ve organlarına tehlike mesajı gönderebilir. Bu mesaj yerine ulaştığında, fiziksel değişiklikler gözlemlenir.

Psikolojik çarpıntı nasıl geçer?

Öncelikle kişinin telkin yöntemiyle mutlaka o anda tehlikeli bir durum yaşamadığına kendini ikna etmesi gerekir. Ve hem zihnini hem de dolayısıyla tüm bedenini sakin bir ruh haline sokmalıdır.

Alkol kullanımı, sağlıksız beslenme ve az su tüketmek çarpıntıyı artıran unsurlardır. Kişi günde, ortalama iki litre su içmeli ve psikolojik çarpıntı sırasında da ilk yapması gereken şeylerden biri su içmek olmalıdır. Beslenmenin düşünüldüğünden çok daha önemli bir yeri vardır. Ayrıca kişi, stresli bir hayat yaşıyorsa, stresten kurtulmanın 4 yolu isimli yazımızda bu konudan bahsettik.

psikolojik çarpıntı nasıl geçer

Kişi hayatına; yeteri kadar su tüketimi, stresten uzak yaşam, sağlıklı beslenme, telkin yöntemlerini öğrenme ve bir de egzersizi sokarsa psikolojik çarpıntı nasıl geçer sorusunun yanıtını kendisi deneyimleyerek öğrenmiş olur.

Psikolojibilgisi.com | Psikoloji Kişisel Gelişim ve Farkındalık Konularında Bilgi Alabileceğiniz Psikoloji Sitesi