Kronik Mutsuzluk

Kronik Mutsuzluk

kronik mutsuzluk

Kronik mutsuzluk neden olur? Nasıl geçer? Kronik mutsuzluktan kurtulmak aslında düşünüldüğü kadar zor değil. Çünkü her sorunda olduğu gibi, temel sorunun ne olduğu bulunduğunda, çözüm de aslında beraberinde gelir.

Öncelikle mutsuzluğun, koşullara bağlı olan kısmı araştırılmalıdır. Yaşanılan ev, şehir, ülke gibi. Çevresel etkenler önemlidir. Kronik mutsuzluğu oluşturan evdeki, çevredeki olumsuz etkenlerden uzaklaşılmalı veya bu sorunlar çözülmeli.

Travmatik sebeplere bağlı mutsuzluklar için bilişsel terapi uygulanmalı. Ve psikologla bir terapistle birlikte bu sorunun temel sebepleri bulunmalı ve çözülmeli.

Kronik mutsuzluk neden olur?

Kronik mutsuzluk çevresel etkenlere, travmalara veya beslenmeye dayalı yapılan yanlışlarla olur. Bugün kanıtlanmıştır ki beslenmenin psikolojide önemi oldukça fazladır. Bipolar bozukluk, depresyon, anksiyete gibi bazı semptomlarda da olumlu ve olumsuz etkisi görülmektedir. Yanlış beslenen kişilerde ‘neden mutlu olamıyorum‘ sorusu hayatlarının büyük kısmını kapsamaktadır.

kronik mutsuzluk neden olur

Az şeyle mutlu olmak, minimalizm günümüzde bir akımdır. Kapitalizme karşı ortay çıkmıştır. Çünkü kapitalist sistem bizim sürekli olarak mutsuz olduğumuzu söyler ve bize bizi daha mutlu edebilecek bir ürün sunar. Bunun farkında olmak gerekir. Hızlı tüketim insanları mutsuzluğa götürür. Tatmin olamama duygusu oluşturur.

Doğum günü depresyonu neden olur?

Teknoloji çağında bize sunulan hızlı tüketim ve hızlı başarı ile kronik mutsuzluk oluşturulması çok kolaydır. Bir tek tuşa basarak kolayca mutlu olunurken bu kadar hızlı şekilde dopamin salgılamak kişiyi mutsuz etmektedir. Maruz kalınan görsel ve bilgi kirliliği de yine aynı şekilde.

Kronik mutsuzluk nasıl geçer?

Bu durumda kronik mutsuzluk nasıl geçer sorusunun cevabı, uzun süredir yavaş yavaş uzaklaşılan doğaya geri dönmektir. Olabildiğince teknolojik aletlerden ve medyadan uzaklaşmak gerekir.

kronik mutsuzluk nasıl geçer

Bugünlerde her yerde uygulanan ‘günde 2 saat cep telefonu, bilgisayar, tv gibi teknolojik aletlerden uzaklaşma’ tekniği oldukça verimli sonuçlar getirmektedir. Buna haftada en az 2 gün, yarım saat veya 1 saat yürüyüş de eklenirse ve sebze ağırlıklı beslenilirse kronik mutsuzluğun büyük oranda azalacağı ile ilgili sonuçlar elde edilmektedir.

Açık havada yürüyüş, açık havada kitap okumak, şekersiz glutensiz sebze ağırlıklı bir beslenme şekli, travmaların ve çevresel etkenlerin çözülmesi kronik mutsuzluk nasıl geçer sorusunun en net cevabı olabilir.

Psikolojibilgisi.com | Psikoloji Kişisel Gelişim ve Farkındalık Konularında Bilgi Alabileceğiniz Psikoloji Sitesi